Efter alle de dage med lækkert varmt vejr fra morgen til sen aften så skulle det jo ske at vi måtte vågne til kulde, lange trøjer og bukser. Vejret var kølig og himlen overskyet, men det slog ikke spejderne omkuld, derimod var juniorerne en smule glade for dette vejr, de skulle tilbringe formiddagen i smedjen. Troppen var knap så glade, da deres dag skulle foregå med søaktiviteter, dog skulle de lige bygge en tømmerflåde, før de kunne komme i vandet og til den tid (eftermiddag) stod solen højt på himlen og vejret var igen som alle foregående dage.

I smedjen skulle junionerne lave et megelspir ud af en firkantet, aflang, klump jern. Det gik stille og roligt og de kom efterhånden igang og fik også fremstillet nogle pæne nogen. Også lederne var igang på aktiviteten og hoppede rundt fra barn til barn for at slå på jern. Det var yderst vigtigt, at de blev rigtig pæne, når lederne slog ellers kunne de godt få det lavet om og gjort rigtigt.

Troppen brugte hele formiddagen på at bygge en herlig tømmerflåde, som kunne bringe dem rundt omkring på søen ved hjælp af rugbrødsmotoren. Den blev fremstillet af rafter, tønder og så lige nogle pedaler og hjul, som dem man har i en vandcykel, når man skal cykle sig selv rundt på vandet. De gik en meget op i arbejdet og havde næsten ikke tid til middagsmaden.

Efter endt middagsmad gik vi alle ned til søen. Juniorerne skulle ud og sejle i kanoer og troppen skulle ud og afprøve deres selvbyggede fartøj. Troppens fartøj fungerede næsten uden problemer og juniorerne kunne komme rundt på søen uden at sejle alt for meget ind i hinanden. Så det var en rigtigt hyggelig dag for dem alle, dog er der visse regler som skal følges, når man er ved vandet, og dette er blandt andet, at man ikke må hoppe i vandet, selvom der er enormt fristende, fra bådene af. “Desværre” væltede alle juniorerne ud af deres kanoer, og troppen tiltede af tømmerflåde, så de røg i søen og blev våde. Ups.. 🙂

Aftensmaden bestod af lidt kylling, noget ris, lidt løg, rød peber, gulerødder, nogle æbler, og en del karry.

Jeps nemlig, du tænkte sikkert rigtigt, vi fik kylling i karry med ris. Børnene lavede maden, og til dessert var der skumfiduser med kiks og kage. Vi siger rigtig mange gange TAK for kagen til Signe og Antons mor, som var venlig at medbringe denne mangelvare (vi plejer at have oceaner af kage med på lejr, men i år var der ikke plads og så måtte vi skære fra et eller andet sted) til vores herlige lejr, da seniorerne blevet hentet.